Skip to main content

Ce protocol de securitate folosește site-ul tău?


Publicat în 25/03/2022
Ce protocol de securitate folosește site-ul tău?

Probabil ați observat pe la începutul anului 2017 că Google a început să marcheza siguranța siturilor. Mai exact este vorba despre faptul că siturile care utilizează „http://” în loc de „https://” sunt catalogate ca nefiind sigure.

Google anunță că tranziția la protocolul HTTPS este normal, afirmând că la început acest lucru se va extinde doar la utilizatorii Chrome și la paginile web care necesită informații privind cărțile de credit, însă intenția este de extindere la toate paginile și de creștere a severității avertismentului. Siteurile etichetate ca nesigure vor avea un simbol roșu mare lângă adresa lor web, împreună cu sintagma „Not secure”.

Acest lucru va avea un impact negativ asupra imaginii site-ului și a încrederii între utilizatori și siteul dvs., ceea ce ar putea duce la scăderea până la eliminare a traficului.

Ce e de făcut?

Toate afacerile cu prezență online ar trebui să adopte cât mai repede utilizarea protocolului HTTPS drept cea mai bună practică obligatorie, datorita faptului că pe protocolul HTTP (non-securizat standard) este posibil să fie modificat conținutul site-ului (cum ar fi introducerea unui cod malware) înainte de a ajunge la utilizator. HTTPS criptează datele schimbate între utilizator și site-ul dvs.

Pentru a utiliza protocolul HTTPS, site-ul dvs. trebuie să aibă un certificat Secure Sockets Layer sau mai pe scurt SSL.

Cum putem ajuta?

Compania noastră vă poate ajuta să efectuați toate cele de mai sus în doar câteva ore. De asemenea, putem merge până la obținerea unui certificat de Validare Extensivă (EV) SSL pentru situl dvs. Acesta este cel mai înalt nivel de certificare posibil și este notat în browser-ul utilizatorului cu un simbol de lacăt și o evidențiere în culoarea verde a barei de adrese.

Un certificat SSL EV este acordat atunci când o afacere poate dovedi că deține domeniul web asociat cu acesta.