Proiectul ARA

Odată cu răspândirea telefoanelor inteligente, cu toții am început să visăm un dispozitiv customizabil

Mai întâi a fost Proiectul ARA, ce părea un exercițiu de imaginație al unor designeri, dar mai apoi acesta a fost preluat de către gigantul Google. Încet-încet au început să scape imagini pe internet cu dispozitivul aflat în diferite faze de dezvoltare, dar fără date concrete sau specificații tehnice, lăsându-ne imaginația să zburde.

Echipa Google a arătat pe 29 mai o versiune funcțională a smartphone-ului modular Project Ara pe scena de la I/O, cu inginerul Rafa Camargo. Acesta a făcut o prezentare scurtă cu un modul de fotografiat și a făcut o fotografie audienței pe un dispozitiv care rulează ultima versiune de Android. A fost un spectacol scurt de prezentare a fazei în care se află proiectul la această oră și a tehnologiilor înglobate pănă acum pentru ca ARA să funcționeze.

ARA

Google arătase anterior un model ARA prototip, dar aceasta a fost o versiune menită mai mult ca un prototip pentru a atrage consumatorii decât ca un hardware dezvoltat. Tot atunci a fost și prima dată când compania a demonstrat public instalarea unui modul de aparat de fotografiat și captarea unei imagini.

Acest lucru ar putea fi unul dintre cele mai uimitoare demonstrații a potențialului proiectului ARA, cum ar fi înțelegerea puterii unui dispozitiv mobil modular cu piese înlocuibile. Sistemul pare să fie aproape finalizat pentru public, luîndu-ne după ușurința procesului de instalare, astfel încât este o veste bună pentru testul planificat pentru o lansare în Puerto Rico.