Skip to main content

Web design


Publicat în 23/09/2021
Web design

Daca acum doua decenii detinerea unei pagini web era rezervata doar initiatilor, astazi nu este de conceput un business sau o companie fara un site web propriu. Acum un secol marile companii isi demonstrau puterea si importanta cladind sedii cat mai mari si mai impozante, cu firme luminoase, care-ti ramaneau intiparite in minte. Cu cat mai mare era firma si cladirea sediului, cu atat mai importanta era compania.

Astazi, lupta publicitara se da in prevalenta in spatiul virtual, iar primul lucru cu care majoritatea noilor clienti fac cunostinta este site-ul web si, mai ales, cu partea de web design a acestuia. Ca si in viata reala, si in lumea virtuala se aplica principiul conform caruia prima impresie e decisiva. Intr-o societate in care concurenta este din ce in ce mai acerba si ritmul vietii din ce in ce mai frenetic, companiile au la dispozitie cateva secunde in care pot atrage atentia vizitatorilor, inainte ca acestia sa treaca mai departe. Sunt secunde decisive, care fac diferenta intre o afacere de succes si o activitate mediocra sau, mai rau, care dispare inainte de a porni.

Web design realizat de specialisti

Curentul DIY (Do It Yourself) nu a ocolit nici domeniul ce tine de designul web; internetul este plin de aplicatii care permit crearea de site-uri web folosind modele preexistente, teme si combinatii de culori sablon. Aceste site-uri pot fi functionale, e adevarat, dar nu se vor ridica niciodata la nivelul unul site original, realizat de o echipa de profesionisti, specializati in grafica web, in programare, in SEO sau in marketing. Un site creat de o echipa de web design profesional va fi original, va avea un aspect mult mai curat, mai echilibrat atat cromatic cat si din punctul de vedere al continutului, focalizand atentia vizitatorilor pe elementele esentiale. O echipa profesionista va sti sa organizeze atat continutul cat si elementele grafice pentru a capta intreaga atentie a vizitatorilor, incat acestia sa isi doreasca sa vada mai mult.

Web design optimizat pentru motoarele de cautare

Stiati ca Google penalizeaza site-urile web slab organizate pentru simplul fapt ca vizitatorii le parasesc imediat ce le acceseaza? Acest lucru ar trebui sa le dea de gandit celor care isi lanseaza afacerile online fara a avea pagina web bine pusa la punct. Optimizarea SEO nu tine doar de densitatea cuvintelor-cheie in continutul site-ului, ci depinde de mult mai multe aspecte, pe care un web designer profesionist le cunoaste in detaliu. Desigur, cu perseverenta si vointa, oricine poate invata aceste lucruri, insa procesul de invatare implica mult timp, timp care de multe ori lipseste sau pe care il puteti investi in alte sectoare ale activitatii dvs.

Nu sunt de neglijat nici costurile de administrare pe care le implica detinerea unui site web. Un site creat de amatori poate costa mai putin initial, insa necesita cu siguranta mult mai des interventii de mantenanta, de optimizare. In schimb, un site creat de o echipa de web design profesionista pleaca din start cu avantajul de a fi optimizat si integrat media (cu platformele de socializare etc); in plus, va fi mult mai stabil, cu putine sau deloc episoade de crush (fapt ce afecteaza de multe ori succesul unei afaceri online).

Si nu in ultimul rand, ceea ce da credibilitate unei companii la inceput de drum este autenticitatea, prospetimea, suflul nou pe care il poate aduce in domeniul in care isi desfasoara activitatea. Acest lucru trebuie sa reiasa in primul rand din prezentarea pe piata a companiei, mai exact din aspectul site-ului web, ceea ce este foarte greu, daca nu imposibil de realizat folosind sabloane. Asa ca apelarea la o echipa profesionista de web design poate fi biletul castigator in loteria succesului in afaceri.